Pickla grönsaker som ett proffs

Kategori: Inspiration | Skrivet: Sep 19, 2019

inlagda gurkor PS

Det är nu du måste lägga sommaren på burk för att sätta emot när hösten och vintern kommer. Inlagda – "picklade" – grönsaker fungerar till så gott som allt du ska servera i höst och i vinter.

Det är skördetid och det är nu du måste passa på och lägga in färska grönsaker för att äta när hösten och vintern kommer. Att "pickla" grönsaker är enkelt (att "syra" dem är en lite knepigare process, men på PS får du tips om det också).

Inlagda – "picklade" – grönsaker fungerar till så gott som allt! Ättika, citrussaft med hög syra (citron och lime…) och alla sorters vinäger går bra. Principen är alltid densamma även om vissa inläggningar har längre hållbarhet än andra.

Om du föredrar en söt eller salt ättikslag bestämmer du själv. I det traditionella svenska köket gör man till exempel skillnad på ättiksgurka och saltgurka. Den tidigare är inlagda i en sötsur ättikslag, den senare i en saltlag. Båda är utmärkta sätt att både bevara och förhöja sommarens finaste smaker.

Läs mer:

Pickla grönsaker.

Läs även:

Syra grönsaker

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp