Älska sallad

Kategori: Inspiration | Skrivet: Jun 30, 2018

sallad rödbetor PS

Ta vara på vad säsongen bjuder och experimentera med nya salladssorter som du hittar i butiken så här års. Några enkla tips:

Utbudet på sallad och gröna blad är som bäst på sommaren. Ta vara på tillfället och experimentera med nya sorter som du hittar i butiken så här års. (Många klagar på att det kommer för lite nyheter i grönsaksdiskarna, men beror till stor del på att vi konsumenter inte köper dem. Vi tar ofta samma som alltid av gammal vana.)

Lite att tänka på när du tänker nytt om sallad:

  • Olika gröna blad tillför olika smaker, struktur, färg och mun-känsla till en sallad. Gör det till en vana att blanda.
  • Det finns en stor och rolig värld av olika oljor, olika sorters vinäger och olika sorters dressing också. Kliv in i den.
  • Det finns alternativ till en sallad med dressing. Du kan grilla sallad (se hjärtsallad för inspiration), ha krispig sallad i en het buljong, ha salladsblad i stället för tacoskal, med mera.
  • De flesta salladssorter är beska. Beska och umami är en utmärkt kombination – det är därför det är så gott med varmt, grillat kött, fisk eller kyckling som du serverar med endast en sval, krispig grönsallad.

Till salladsguiden.

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp