Grilla bläckfisk som ett proffs

Kategori: Inspiration | Skrivet: Jul 12, 2018

bläckfisk PS

Bläckfiskar har funnits i ca 200 miljoner år och som förekommer i alla möjliga modeller och storlekar. Lättast att hålla isär är åtta-armad bläckfisk och tio-armad bläckfisk. Båda är goda att grilla, men det finns en del du bör veta innan du gör det.

Du hittar den på menyn på många svenska krogar nu. Och i sommar, om du ska bege dig till trakterna kring medelhavet, kommer den att dyka upp lite överallt: Grillad bläckfisk.

På svenska finns bara namnet "bläckfisk" på det här djuret som har funnits i ca 200 miljoner år och som förekommer i alla möjliga modeller och storlekar. Många av dem är goda (och lagom stora) att äta. Lättast att hålla isär är:

Åtta-armad bläckfisk, som är den med litet huvud och långa, muskulösa armar som för det mesta håller till på havets botten och gömmer sig i hålor. Köttet kan vara kraftigt (men gott!) och sitter framför allt i de väl utvecklade armarna.

Tio-armad bläckfisk är den mer fisk-liknande varianten med stort, ofta klockformat huvud och mindre armar som pekar bakåt när den simmar. Köttet kan vara ganska mört och det mesta av maten sitter i huvudet – som blir till bläckfiskringar om du skivar det.

Båda sorter är goda att grilla, men det finns saker du bör känna till innan du gör ett försök:

Konsten att grilla bläckfisk.

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp