Lär dig konsten att sautera

Kategori: I proffsköket | Skrivet: Sep 27, 2019

Sauteuse PS

Att sautera (från ”hoppa” på franska) är en metod som går ut på att maten ska fara runt i pannan och bli ordentligt svedd utan att tappa sin fräschör och goda konsistens. Vi svenskar behöver sautera mera...

Det sauteras för lite i svenska kök. Principen är densamma som när du wokar och en sauteuse påminner lite om en mindre wok. I proffsköket går sauteusen varm när det ska serveras fräscha, krispiga och samtidigt rykande heta smårätter, tillbehör och garnityrer.

Eftersom sautering förutsätter höga temperaturer så ska du satsa på rostfritt stål, kolstål eller keramik.

Eftersom det ska vara hög temperatur i din sauteuse så är även valet av fett viktigt. De flesta oljor tål högre temperaturer än smör och är ofta ett bättre val när du sauterar. Fettet ska i först och vara ordentligt varmt innan du börjar.

Eftersom all din mat ska hoppa runt i samma, heta panna och bli klar samtidigt så behöver varje bit vara ungefär lika stor.

Allt om konsten att sautera hittar du här:

Sautera som ett proffs.

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp