Och nu blir det klassisk pumpasoppa

Kategori: Inspiration | Skrivet: Nov 02, 2016

pumpasoppa PS

Sådärja. Barnens Halloweenfirande är över och nu kan man göra något vettigt med alla pumpor – som är billiga nu! Pumpasoppa är en klassiker (och det måste inte vara butternutpumpa):

Butternutpumpa är populär i matlagning och ser ut som ett stort päron i en ljust orange ton. Fruktköttet är ganska ljust och smakrikt åt det nötiga hållet. Men även jättepumporna som man köper för att göra ljuslyktor blir goda middagar. Spara köttet när du karvar ur din lykta.

Pumpor har lång hållbarhet och kan ligga några veckor. Även köttet i en halverad pumpa har relativt lång hållbarhet, särskilt om man tar ur kärnorna, klär in det öppna köttet i plastfolie och förvarar kallt. Köp på dig ett lass nu när Halloween är över och de är billiga...

Pumpasoppa är ett måste framåt hösten. Ett klassiskt recept att börja med:

Pumpasoppa – på butternutpumpa.

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp