Dags att äta sjögräs

Kategori: Trender och insikter, Inspiration | Skrivet: Mar 12, 2020

Sjögräs och alger PS

Den spås vara framtidens mat och i Asien har man sedan länge spetsat sina rätter med sjögräs, men hur kommer man igång med den här ingrediensen i sin egen matlagning?

Det sägs att alger är ”det nya kål”. Det finns massor med grönt under vattnet som är både gott och nyttigt och som tillför maten – inte minst vegetariska rätter – eftertraktad umami.

Alger har en smak som de flesta snabbt lär sig tycka om, en slags salthet och umami från fisk kombinerad med fräschheten och grönheten (vi är medvetna att detta inte är en smak, men det kanske borde vara det) hos grönbladiga grönsaker. Och de blir allt vanligare i butiken.

I den asiatiska matkulturen har man sedan länge spetsat sina rätter – till exempel den japanska fonden som kallas dashi – med sjögrässorter som nori, kombu och wakame. Här på PS hittar du en liten introduktion till "det nya kål":

Alger och sjögräs.

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp