Vildsvin är gott!

Kategori: Inspiration | Skrivet: Okt 26, 2018

Vildsvinsstek PS

Vildsvin trivs och förökar sig i svenska skogar, så framgångsrikt att vi borde äta mer av det här köttet om de inte ska bli för många. Bjud på vildsvin så blir både gästerna och naturen glada.

Lite att tänka på om du funderar på att göra en insats för svenska skogar och för gästerna runt ditt matbord:

  • Vildsvinets kött smakar som en magrare, vildare variant på gris.
  • Det fungerar utmärkt i färs. Blanda gärna med fetare färs av tamdjur.
  • Vildsvinsstek är gott. Och juligt. Gärna med något syrligt, något sött och/eller något fett och krämigt till.
  • Filén ska stekas på hög värme och under kort tid. Krångla inte till det med den här styckdetaljen.

Läs mycket, mycket mer.

Nu är rätt tid att bjuda på vilt – även vildsvin i princip är det enda viltet som jagas året om. För att handla vildsvin på nätet kan du börja här:

kobergvilt.se

mathem.se

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp