Krångligt om anjovis och sardeller

Kategori: Inspiration | Skrivet: Mar 29, 2019

Ansjovis – konserven

Vad är skillnaden mellan ansjovis och sardeller? (Och var kommer sill, skarpsill, brisling, sprats, sprotny och boquerones in i bilden?)

”Ansjovis” (som kan stavas med eller utan "s")kan vara både namnet på en fisk och namnet på en konserv. Det hela är ganska invecklat och om du verkligen är intresserad ska du läsa mer här:

Ansjovis vs sardeller

Om du dessutom är intresserad av de här fiskarnas släkting sardinen, så ska du läsa det här:

Allt om sardiner

Om du är måttligt intresserad så kanske det kan räcka att veta att alla de här små, feta fiskarna är nära eller avlägsen släkt och att de är både goda och nyttiga.

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp