Bjud på flankstek

Kategori: Inspiration | Skrivet: Maj 11, 2018

flankstek på grillen PS

Flankstek, flap steak, njurtapp, med flera. På senare år har vi svenskar upptäckt att det finns annat än entrecote att lägga på grillen. Bästa och enklaste grillbiten att bjuda på är kanske flankstek.

En flankstek är som gjord för att grillas. Det här stycket kommer från djurets yttre magmuskulatur och är därför platt och lätt att tillaga och portionera. Köttsmaken är djup och god.

Den tunna platta formen gör att köttet blir rumsvarmt fort och ännu fortare färdigt på grillen. M a o perfekt bjudmat efter en dag på jobbet.

Tillagningen får gärna ske på hög värme, men den får absolut inte gå för långt. Bara någon grad över medium rare så blir köttet studsigt och tråkigt.

Med det här goda stycket får gästerna får räkna med lite tuggmotstånd. Skär det i tunna skivor tvärs över fibrerna innan du serverar.

Mer om flankstek

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp