Bjud på grillad fisk

Kategori: Inspiration | Skrivet: Maj 12, 2017

Grillad fisk PS

Att grilla är snabbmat. Lägg några fiskar på grillen (gör som proffsen, krångla inte till det) och bjud in dina vänner.

Att grilla fisk är gott och går fort och är inte så svårt som man kan tro, men det finns lite du behöver ha koll på:

Invänta det brända

Glöden ska vara mogen och gallret ska vara varmt och rent. Om det är riktigt hett innan du lägger på fisken så fastnar den inte lika lätt.

Gärna skinnet kvar.

Fisk med skinnet kvar fastnar inte lika lätt och fungerar som ett sammanhållande paket. Torka av fisken om den har varit marinerad och ge den en stund på gallret innan du försöker lossa den.

Använd stekspade

Använd en stor stekspade för att vända, inte tång. En bred stekgaffel som kommer ner mellan gallren kan också fungera.

En grillyta räcker

För att undvika att vända den ömtåliga fisken på grillen så kan du nöja dig med en grillad yta. Om fisken har en skinnsida så väljer du den.

För ännu fler tips:

Till grilla fisk

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp