Älska din stekpanna

Kategori: Utrustning, Inspiration, I proffsköket | Skrivet: Jul 19, 2019

PS kolstålspanna

Det är enkelheten som är själva poängen med en kolstålspanna. Så här kommer stekpannor fortfarande att se ut när människan har koloniserat mars.

En kolstålspanna håller i generationer och – om du ger den lite kärlek – blir bara bättre med åren.

Kolstål tål ordentliga köksredskap av stål och höga temperaturer. (Däremot ska du aldrig hetta upp eller kyla ner en kolstålspanna för fort, då finns risk att den tappar sin platta form.) Och stekytans egenskaper – om du steker in pannan rätt och undviker diskmedel (bara hett vatten!) – blir bara bättre och bättre.

När vi utvecklade PS kolstålspanna tillsammans med köksproffs så utrustade vi den med ett lite skönare i handtag. I övrigt hittade vi inte mycket att förbättra på den här långsiktigt hållbara klassikern.

Till PS stekpannor i kolstål

 

 

PROFFSENS TIPS MEDFÖLJER

Rätt stekteknik kräver hög värme – något som teflon inte klarar av. Proffsen rekommenderar stål eller gjutjärn.
Non-stickegenskaperna, vid rätt skötsel, blir bara bättre med tiden.
Hellre en stor panna till en liten matbit än tvärtom (för den jämna och höga värmens skull).

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp