Välj bättre choklad till mamma

Kategori: Inspiration, I proffsköket | Skrivet: Maj 27, 2017

Choklad råvara PS

Hur väljer man choklad? En av Sveriges främsta konditorer, Martin Isaksson, har ett förbluffande enkelt svar.

Chokladdesserten (till exempel för att överraska på mors dag) blir helt enkelt godare om man väljer lite bättre choklad, säger proffsen. Vad är då bättre? Martin Isaksson på chokladfabriken har ett förvånande enkelt svar:

Ta en titt på innehållsförteckningen. Bra choklad innehåller alltid kakaomassa, socker och kakaosmör, kanske naturlig vanilj och ofta soja- eller solroslecitin för konsistensen. Mjölkchoklad innehåller även mjölk- eller gräddepulver. Mer än så behövs inte.

Fin choklad innehåller inga aromer, inga färgämnen och framför allt inget främmande fett, endast det som finns naturligt i kakaobönan och som i innehållsförteckningen kallas kakaosmör.

Läs mer tips från proffsen om råvaran choklad.

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp