VECKANS HÖJDARE: Bondbönor från Picard

Kategori: Inspiration, Nyheter | Skrivet: Jun 14, 2017

Bondbönor Picard PS

Bondbönor kan vara sommarens somrigaste råvara. Som tur är kan smaken av sommar förlängas med veckans höjdare: Djupfrysta bondbönor från Picard.

Det är något magiskt med färska bondbönor. De vackra baljorna framkallar minnen från somrar i franska bondkök (det räcker om man bara har upplevt sådana på bio). Bönorna är snygga att titta på, smaken är mild och somrig, konsistensen och det mjuka tuggmotståndet är förförande.

Bönorna passar till sallader, lätta grytor, vårkyckling, dragon och det mesta som andas sommar. Lättkokta bondbönor med smör och flingsalt gör alla tallrikar både snyggare och godare. I Italien äter man bönorna med pasta i en gräddsås.

I Sverige går det endast att hitta färska baljor i butiken till och från under sommaren och de brukar vara smärtsamtt dyra, men det finns en lösning som gör den här råvaran lite mer tillgänglig: Picard fryser in färska bönor från Italien (där de trivs bättre än i Sverige) med omsorg så att konsistens, färg och form bevaras. En höjdare året om!

Till bondbönor från Picard.

Fler höjdare hittar du här.

Vad är veckans höjdare?

På Professional Secrets lär vi ut proffskockarnas bästa knep och jobbar för att fler människor ska laga mat från grunden med fina råvaror. Eftersom vi ibland stöter på matvaror i butiken som vi tycker håller en hög hantverksmässig nivå som gör oss glada så händer det att vi utser ”Veckans höjdare”.

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp