SPORTLOVSKLASSIKERN: Gulasch

Kategori: Inspiration | Skrivet: Mar 06, 2018

gulasch öppen eld PS

I skidbacken vill man ha gulasch till lunch, oavsett var i världen man befinner sig. Ris i alla former, pasta i alla former, potatis i alla former och knödel i alla former är kolhydrater som passar utmärkt till.

Gulasch är lite av grytornas gryta. Smaken ska vara djup och rökig, kryddstark men inte nödvändigtvis het. Som de flesta grytor blir den bara godare av att få stå till sig en dag innan den serveras.

Några gulaschrecept:

Tobbes gulasch

Björns gulasch

Några tips:

Konsten att koka kött

Högrev av nöt

Högrev av ren

Bog/märgpipa

Obs 1: Att eventuell "kummin" i recepten ska vara spiskummin – och att du får bäst resultat genom att rosta hel spiskummin i en torr panna innan du mortlar den och använder den.

Obs 2: Paprikapulver är en färskvara, ungefär som kaffe. Den ska förvaras mörkt, svalt, lufttätt och den ska vara så färsk(mald) som möjligt.

Obs 3: Allt kokkött passar bra i gulasch. Gärna av vilt. Eller blanda.

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp