Det ska vara riktig choklad på alla hjärtans dag

Kategori: Inspiration | Skrivet: Feb 13, 2019

Två sorters kakao PS

Det är skillnad på choklad och choklad – och detta gäller även kakao (se bild). På alla hjärtans dag rekommenderas högsta möjliga kvalitet...

Choklad är den närmaste vägen till din älskades hjärta. Några snabba tips när du väljer råvara till din chokladkreation:

• Gå förbi bakhyllan i butiken. Satsa på kvalitetschoklad från den fina, dyra hyllan.

• Ju kortare innehållsförteckning, desto finare choklad. Bra choklad innehåller kakaomassa, socker, kakaosmör, och inte så mycket mer...

• Kakaopulver är mald kakaomassa och även den finns i olika kvaliteter. Färsk kakao av hög kvalitet har en djup rödbrun – inte gråbrun – färg. (På bilden syns ett kvalitetsmärke till höger och ett bruksmärke till vänster.)

Till allt om råvaran choklad

Till recept på chokladmousse, chokladfondant, kladdkaka och andra desserter

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp