Så steker du ett ankbröst

Kategori: Inspiration | Skrivet: Mar 19, 2020

Perfekt stekt ankbröst PS

Att servera ett perfekt ankbröst handlar om både teknik och presentation. Det kraftiga köttet och det feta skinnet måste hanteras korrekt för att resultatet ska bli aptitligt, så här:

1. Ta ut ankbrösten ur kylen i god tid så att de kommer upp i rumstemperatur.

2. Salta och peppra skinnsidan. Att snitta skinnet i ett vackert rutmönster sägs hjälpa till att få in saltet och att få ut fettet, men det är inte ett måste.

3. Lägg ankbröstet med skinnsidan neråt i en kall stekpanna utan stekfett och höj värmen gradvis. På så vis får du så mycket som möjligt av fettet att sippra ut innan det "stängs in" av det krispiga skinnet.

4. Öka värmen och stek tills skinnet är brunt och knaprigt. Tillagningen i det här steget ska nästan bara ske på skinnsidan, men vänd på ankbrösten och stek en snygg yta på hög värme även på andra sidan.

Att genomsteka ankbröstet i pannan kommer att torka ut köttet på ytan, därför:

5. Låt ankbröstet gå klart i en varm ugn. Det ska ligga med skinnet ner så att det behåller sin krispighet.

6. Innertemperaturen ska hamna mellan 55 och 60 grader – ta därför ut bröstet vid en 4-5 grader lägre temperatur. Låt vila med skinnsidan upp i en varm del av köket.

Skär i lagom tunna skivor (för tunna blir snabbt kalla, för tjock blir inte aptitliga) och servera.

Läs mer om ankbröst

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp