Laga paella på påskharen!

Kategori: Inspiration | Skrivet: Apr 02, 2020

Paella vild hare kanin sofrito

Det sägs att originalreceptet på paella är med vildkanin (eller annat tillgängligt småvilt i och kring risfälten). Så varför inte laga en kaninpaella...

En typisk turistpaella lagas med kycklingbitar och skaldjur och saffran för att få till den där lyxiga looken och aromen. Men den här fattigmansrätten från Valencia i Spanien lagades ursprungligen – på en medhavd, platt paellera över en öppen brasa på marken – med vadhelst som var tillgängligt under risskörden.

För övrigt är det sofriton och en nypa paprikapulver som utmärker den här maträtten, inte (ofta för generöst tilltagen) saffran. En kryddig chorizo går också bra i fattigmansvarianten, men när vi ändå rör oss mot ursprunget:

Allt om vildkanin

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp