Mjölig potatis, ja tack

Kategori: Inspiration | Skrivet: Mar 05, 2021

mjölig potatis PS

"Alla vet att mjölig potatis är godare" säger plötsligt kollegan och före detta kökschefen Henric. Va? Varför har ingen berättat det? Så nu gör vi det...

Mandelpotatis, King Edward, Rosamunda, Early Puritan, Evergood, Linzer, Melody, Blå Kongo, Porvita och Red Baron är alla mjöliga potatissorter.

De innehåller mer torrsubstans (det som inte är vatten), mer stärkelse och, om man ska tro kollegan som har chefat över ett av Stockholms mest anrika kök, mer och godare smak än andra potatisar. Lär mer om den här grönsaken här:

Allt om mjölig potatis

PS
Det där ängsliga, trendiga snacket för några år sedan om att det är ute med potatis: Glöm det.

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp