flankstek-flapsteak

juni 20, 2013 3 kommentarer
  • Rutten

    Inlägg: 20

    Trådar: 6

    hej alla medlemmar
    jag undrar om flapsteak är samma sak som flankstek?

    Dela tråd med andra
  • Skriv kommentar

    Kommentera
  • Kommentarer

  • #1juni 24, 2013

    Jalapenjojesus

    Inlägg: 94

    Trådar: 11

    Jag grillade flap steak för ett tag sedan och den var fantastiskt god och den såg ut ungefär som en flankstek men med mer fett utanpå. Det enda jag lyckas lista ut är att det INTE är samma sak. Flankstek kallas "flank" eller "skirt" på engelska. Det kanske saknas ett svenskt namn...


    Kommentera
  • #2juni 27, 2013

    nyheter

    Inlägg: 1

    Trådar: 1

    Hej igen,
    Flap steak är i alla fall inte detsamma som njurtapp, det är ett visst sätt (franskt?) att skära till musklerna kring magen, dvs "flanken", på ett nötdjur. Allt enligt den här artikeln:

    http://www.sfgate.com/news/article/Butchers-best-kept-secret-Seldom...


    Kommentera
  • #3sep 11, 2013

    Jalapenjojesus

    Inlägg: 94

    Trådar: 11

    Hej Rutten, jag har forskat – och tror faktiskt att jag har fått lite klarhet:

    “Flap steak or Flap meat is a thin steak from a bottom sirloin (magen, framför bakbenen) butt cut of beef. The flap steak is sometimes confused with hanger steak.

    Skirt steak is a cut from the plate (bakom frambenen). It is not to be confused with flank steak, a generally similar adjacent cut nearer the animal's rear quarter.

    A hanger steak is derived from the diaphragm (mellan lungor och mage). Also known as "butcher's steak". It consists of a V-shaped pair of muscles which are often cut into two separate cuts of meat. The hanger is attached to the last rib and to the spine.

    The flank steak is a cut from the abdominal muscles of the cow (och omfamnar alltså magen, till skillnad från “skirt” som sitter högre upp).”

    Och slutligen flanksteken i svenska butiker:

    “Flanksteken sitter vid ljumsken på djurets bakre del (framför bakbenen, se ovan) och är en del av kållappen, som helt enkelt är ett annat namn på djurets magmuskel.”

    Min slutsats:

    Skirt steak omger magen/bringan högt upp på djuret
    Hanger steak är en intern muskel mellan lungor och mage (också högt upp)
    Flankstek är (på båda språken) en bit av kållappen, dvs en bit av den yttre magmuskeln på djurets bakre del.
    Flap steak sitter ännu längre ner (in) på djuret, ända vid ljumsken.


    Kommentera

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp