Svar till: VEGETARISKT JULBORD

dec 2, 2014 9 kommentarer
  • SusanneSnäll

    Inlägg: 30

    Trådar: 4

    Som nyss hemkommen från Thailand vill jag rekommendera Papaya-sallad. Syra, sötma och hetta. Spicar upp vilket julbord som helst.
    Tillbaka till tråden
  • Skriv kommentar

    Kommentera
  • Kommentarer

  • #1dec 2, 2014

    Rutten

    Inlägg: 20

    Trådar: 6

    Älskar det – bra idé! Men kan man ersätta den strimlade thailändska papayan med något som är lättare att hitta i en svensk butik?

  • #2dec 2, 2014

    Britta

    Inlägg: 18

    Trådar: 5

    Kanske morot? Eller blir den för söt?

  • #3dec 2, 2014

    Rutten

    Inlägg: 20

    Trådar: 6

    Man måste kanske prova sig fram. I ett svenskt recept föreslår man gurka som substitut, men jag tycker det låter lite väl vattnigt. Här är annars ett bra (tror jag) recept på engelska:

    http://www.thaitable.com/thai/recipe/green-papaya-salad

  • #4dec 3, 2014

    SusanneSnäll

    Inlägg: 30

    Trådar: 4

    Smaskens, som min treåring skulle sagt. Måste prova det där Papaya-salladsreceptet. Grön papaya går säkert att få tag på i hallen.

  • #5dec 10, 2014

    SusanneSnäll

    Inlägg: 30

    Trådar: 4

    Britta, jag fick tipset att blanda vitkål och morot om man inte hittar den thailändska papayan.

  • #6dec 10, 2014

    Britta

    Inlägg: 18

    Trådar: 5

    Tack, Susanne! Då ska jag prova det.

  • #7dec 25, 2014

    SusanneSnäll

    Inlägg: 30

    Trådar: 4

    Min papaya-sallad på vitkål och morot istället för den thailändska papayan gjorde succé på vårt julbord igår. Förhoppningsvis lika given som skinkan om ett par år.

  • #8dec 29, 2014

    Jalapenjojesus

    Inlägg: 91

    Trådar: 11

    Systrarna Brydlings fräscha variant på rödkål gjorde nästan lika stor succé som den här:

    Köp en grönkål och ta loss alla spröda blad från de kraftigaste stjälkarna. "Fluffa" alltihop med olivolja och flingsalt i en stor ugnsform (snåla inte). Kör i ugnen på ca 200 grader (men bränn inte) tills du har en form full med spröda, jättegoda djupt gröna "chips"...

  • #9dec 29, 2014

    SusanneSnäll

    Inlägg: 30

    Trådar: 4

    Jag som valde mellan att göra chips och gräddstuvad grönkål. Gräddstuvningen med mycket smör vann. Ska satsa på chipsen nästa gång.

Köp