Svar till: VEGETARISKT JULBORD

dec 15, 2014 3 kommentarer
  • Jalapenjojesus

    Inlägg: 91

    Trådar: 11

    I stället för köttbullar (innehåller kål, men ändå): MATIGA, MUSTIGA, UMAMIGA BLOMKÅLSBULLAR 1 hel blomkål 2 stora ägg ca 1 dl riven smakrik ost, t ex gruyere ca 1 dl panko (japanskt paneringsbröd) ca ½ tsk cayenne salt olivolja Skär blomkålen i buketter och koka dem mjuka i ca 10 minuter. Sila av vattnet. Mosa den varma blomkålen med en gaffel. Rör ner ägg, ost, panko, cayenne och salt efter smak. Gör stora eller små ”köttbullar” av massan och stek dem i olivolja i en het panna. De ska bli vackert gyllenbruna. Håll färdiga bullar varma i ugnen och servera genast när du är klar.
    Tillbaka till tråden
  • Skriv kommentar

    Kommentera
  • Kommentarer

  • #1dec 15, 2014

    Britta

    Inlägg: 18

    Trådar: 5

    Dessa kommer jag att testa.

  • #2dec 18, 2014

    Jalapenjojesus

    Inlägg: 91

    Trådar: 11

    En enklare variant – om du är "vegivore" snarare än vegetarian – är att helt enkelt steka de snygga buketterna med blomkål i ankfett på ganska hög värme. De ska bli lite brunsvedda. Sedan har du på flingsalt ögonblicket innan du serverar... Himmelskt till precis vad som helst.

  • #3okt 13, 2015

    Jalapenjojesus

    Inlägg: 91

    Trådar: 11

    Måste kommentera mitt eget recept ovan: det går både lättare och snabbare att få till bullarna om man bakar blomkålen i stället för att koka den. Man blir av med en del vatten vilket gör det lättare att rulla "smeten"...

Köp