Svar till: VEGETARISKT JULBORD

dec 15, 2014 3 kommentarer
 • Jalapenjojesus

  Inlägg: 94

  Trådar: 11

  I stället för köttbullar (innehåller kål, men ändå): MATIGA, MUSTIGA, UMAMIGA BLOMKÅLSBULLAR 1 hel blomkål 2 stora ägg ca 1 dl riven smakrik ost, t ex gruyere ca 1 dl panko (japanskt paneringsbröd) ca ½ tsk cayenne salt olivolja Skär blomkålen i buketter och koka dem mjuka i ca 10 minuter. Sila av vattnet. Mosa den varma blomkålen med en gaffel. Rör ner ägg, ost, panko, cayenne och salt efter smak. Gör stora eller små ”köttbullar” av massan och stek dem i olivolja i en het panna. De ska bli vackert gyllenbruna. Håll färdiga bullar varma i ugnen och servera genast när du är klar.
  Tillbaka till tråden
 • Skriv kommentar

  Kommentera
 • Kommentarer

 • #1dec 15, 2014

  Britta

  Inlägg: 18

  Trådar: 5

  Dessa kommer jag att testa.

 • #2dec 18, 2014

  Jalapenjojesus

  Inlägg: 94

  Trådar: 11

  En enklare variant – om du är "vegivore" snarare än vegetarian – är att helt enkelt steka de snygga buketterna med blomkål i ankfett på ganska hög värme. De ska bli lite brunsvedda. Sedan har du på flingsalt ögonblicket innan du serverar... Himmelskt till precis vad som helst.

 • #3okt 13, 2015

  Jalapenjojesus

  Inlägg: 94

  Trådar: 11

  Måste kommentera mitt eget recept ovan: det går både lättare och snabbare att få till bullarna om man bakar blomkålen i stället för att koka den. Man blir av med en del vatten vilket gör det lättare att rulla "smeten"...

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp