Vad är "secreto iberico"?

okt 15, 2014 7 kommentarer
 • Jalapenjojesus

  Inlägg: 94

  Trådar: 11

  Jag åt det i somras och det är en bit av grisen som sitter vid tror jag – nacken/skuldran. Köttet var marmorerat och saftigt och gott. Har den här styckdetaljen ett namn på svenska?

  Dela tråd med andra
 • Skriv kommentar

  Kommentera
 • Kommentarer

 • #1nov 12, 2014

  Professional Secrets

  Inlägg: 48

  Trådar: 9

  Hej! Just secreto iberico var en av huvudingredienserna när vi anordnande matlagning med Ulrika och Carina Brydling i Östermalms Saluhall så sent som förra veckan (4 nov 2014). Så här berättade köttproffsen i Husmans Deli-disken:

  Secreto Iberico är en populär spansk styckdetalj. Den består av en centimetertjock köttbit som sitter i grisens hals och som är gömd (därav namnet "secreto") i ett lager späck. Den är både mör och marmorerad med smakgivande fett. För de renläriga ska det här goda stycket verkligen komma från spanjorernas egen smakrika, goda grisras för att få kallas "iberico".


  Kommentera 4 kommentarer
 • #2dec 1, 2014

  Rutten

  Inlägg: 20

  Trådar: 6

  Secreto iberico förekommer gärna i lite lyxigare tapas. Då serveras den i tunna, diagonala skivor (för att den ska vara så mör och lätt som möjligt att tugga i sig, antar jag).


  Kommentera
 • #3dec 9, 2014

  Professional Secrets

  Inlägg: 48

  Trådar: 9

  Sådär. Nu har vi hört oss för ordentligt om Secreto Iberico/Grisens hemlighet hos Teo och de andra köttproffsen i Husmans Deli. Deras viktigaste tips och kunskaper hittar du nu här:

  http://www.professionalsecrets.se/sv/ps/ps-university/chef-de-parti...


  Kommentera

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp