Induktionshäll eller platta?

april 22, 2016 1 kommentarer
 • blankaolle

  Inlägg: 0

  Trådar: 1

  Finns det ngn som har tips om vad som är bra när det gäller induktion? Har stött på både begreppet induktionshäll och induktionsplatta och undrar om det är ngn skillnad? Är dyrast bäst?

  Dela tråd med andra
 • Skriv kommentar

  Kommentera
 • Kommentarer

 • #1april 26, 2016

  Jalapenjojesus

  Inlägg: 91

  Trådar: 11

  Jag har, faktiskt, enormt bra erfarenheter av induktion. För mig är det den näst bästa värmekällan efter gasspis (även om det nu är mycket länge sedan jag hade gasspis, jag kanske till och med romantiserar...).

  "Häll" handlar väl om ytan med flera plattor (som ovansidan på en gammal hederlig elspis) och med "platta" menas väl den enstaka värmekällan?

  Jag vet inte om dyrast bäst, men det finns kvalitetsskillnader. En kortare tid bodde jag i ett nybygge/skrytbygge med en induktionshäll från Gaggenau. Den var helt fantastisk. Min egen är från Cylinda och inte lika genomtänkt.

  Vissa lösningar på induktionshällar (t ex för få och/eller för få "plattor") är sämre och vissa knapplösningar är också sämre. Det kan t ex gå onödigt långsamt om inte funktionerna i knapparna är genomtänkta. Att knappa av och på sin induktionshäll kan kännas invecklat i början, men det lär man sig snabbt...

  En nyhet om är på gång är induktionshällar utan "plattor", där i stället hela glasytan känner av var du ställer din kastrull och hur stor den är. Det låter riktigt bra, men jag antar att det är väldigt dyrt.


  Kommentera

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp