vinäger

jan 29, 2017 1 kommentarer
  • Jennie N

    Inlägg: 0

    Trådar: 1

    Hej. Jag har en fråga om vinäger. Kan vinäger bli kass och varför blir den det isåfall? Idag jämförde jag flaskan med rödvinsvinäger som stått öppen ett tag och ej gått ut i datum med en ny flaska. Det jag upptäckte var att det var en stor färgskillnad på dem. Den öppnade flaskan var rent brun i jämförelse med den nya som är klar-röd.

    Dela tråd med andra
  • Skriv kommentar

    Kommentera
  • Kommentarer

  • #1feb 1, 2017

    Jalapenjojesus

    Inlägg: 91

    Trådar: 11

    Marcus Samuelsson skriver så här om ålder på vinäger:

    "en gammal vinäger är ingenting att oroa sig för. Det kommer inte göra dig sjuk, och det kommer defintivt inte döda dig. Vinäger, oavsett om det är vitvin, rödvin, äppelcider eller balsamico, är självbevarande eftersom det inte finns några farliga bakterier som kan leva i en så syrlig miljö. Den där sjuåriga flaskan av äppelcidervinäger som du har sparat så länge är fortfarande lika bra som dagen du köpte den... Och om du tänker såhär: en fin balsamvinäger är redan lagrad i ungefär ett decennium innan den ens hamnar i närheten av din sallad."

    Att hitta något om färgbytet i dina flaskor är svårare...


    Kommentera
Köp