Kyckling i apelsin- och chilisås med pok chai.
Är dödsförtjust i denna maträtt på Vapiano. Är fast besluten att kunna göra den hemma, men hittar inget recept som motsvarar Vapianos. De blandar i vispgrädde som inte alls hör hemma i Pollo Piccante.
Någon här som vet hur man blandar chili- och apelsindressingen?
Jag har försökt iaktta hur de gör och har noterat:
1. Först steks kyckling i olivolja
2. Blandar ner chili- och apelsinsås (ser ut som lite mörkare olja) och troligtvis ligger vitlöken däri också
3. Pak choi och paprika tillsätts
4. Nån typ av grön lök tillsätts
5. Slutligen rör man ner pasta och saltar och pepprar
Rätta mig om jag har fel.
Frågan är ju: hur exakt gör man den där apelsin- och chilisåsen? Som jag ser det används 1-2 matskedar av detta till varje portion.
De avslöjar väl inte ingredienserna om man frågar? De vill ju sälja.
Skriv kommentar
Kommentarer
#1feb 12, 2017
Inlägg: 2
Trådar: 1
Förtydligande: Recepten på nätet blandar i vispgrädde, som jag provade och det blev inte alls samma sak.
Kommentera
#2feb 12, 2017
Inlägg: 2
Trådar: 1
En vild gissning är att man kan hälla saften från en apelsin i ZETAS "Olivolja chili och vitlök". Men exakt hur mycket från varje är svårt att veta.
Kommentera
#3feb 20, 2017
Inlägg: 94
Trådar: 11
Har inte ens provat, men det ska jag göra. Eftersom Vappiano är ett tyskt koncept så kanske det här tyska receptet är på rätt spår (man kan köra det genom Google translate om man vill...) :
https://alittlelemondrop.wordpress.com/2015/12/13/pasta-vapiano-pol...
Kommentera
#4mars 3, 2017
Inlägg: 0
Trådar: 0
Har inte recept på det du efterlyste men vill i stället tipsa om att röka gädda. Toppengots!! först en saltlag i ngn timme, sedan en kryddmarinad. In i rökgrytan och sedan 5-10 min i 100° ugnsvärme.
Kommentera
#5feb 14, 2021
Inlägg: 0
Trådar: 0
Hmmm, ser att tråden är från 2017. Fick du någon ordning på detta till slut? Så kanske du kan förmedla :-) Är nyfiken på att prova detta också!
Vänligen, John
Kommentera