Den ultimata kökstermometern

 • Skapt i samarbete med proffskockar och formgivare
 • Extremt tunn, känslig och snabb givare ("nål")
 • Genomtänkt display visar decimaler
 • Vattentålig för bättre hygien
 • Skyddande fodral ingår

Utvecklingen av vad vi anser vara den ultimata kökstermometern har skett i samarbete med professionella kockar och framstående formgivare. Det har tagit över 3 år och involverat arbetsgrupper i minst 6 länder. Slutfasen i projektet har finansierats via kickstarter - 633 backers och 453 000 SEK. 

ETT AV KÖKETS VIKTIGASTE REDSKAP

De processer som äger rum på molekylnivå när man utsätter råvaror för värme – eller för kyla – handlar om kemi och fysik. I proffsköket, för att göra matlagningen till lite mer av en vetenskap, är därför kökstermometern en av kockens viktigaste redskap.

EXTREMT TUNN GIVARE ("NÅL")

Givaren av industriell kvalitet har en diameter på endast 1,2 mm och skadar inte maten eller lämnar synliga hål. Den är dessutom extra lång, vilket underlättar mätning i en stek eller i stora bröd. 

EXTREMT SNABB OCH EXAKT

Den senaste teknologin tillåter exakt avläsning inom mindre än 2 sekunder(!). Dra ut givaren långsamt ur maten för att faktiskt se hur temperaturen är fördelad från kärnan och utåt.

MÄTER DECIMALER

Inte för exaktheten, men för att förändringarna i dessa visar kocken åt vilket håll matlagningsprocessen är på väg. Lät att byta mellan Celsius- och Fahrenheitskalan.

DISPLAY BAKTILL "FLIPPAR"

Displayen sitter bak på termometern och är därmed riktad mot kocken när denne mäter temperaturen i en ugn, i en gryta, i en kyl, i en skål, osv. Och den flippar (som skärmen på en mobil) och anpassar sig till kocken oavsett arbetsställning.

SKYDDANDE FODRAL

Fodralet med fästanordning skyddar termometern när den inte används. Det skyddar även kocken från fläckar och kan maskindiskas. (Termometern kan däremot inte diskas i maskin.)

VATTENTÅLIG OCH HYGIENISK

Termometern är vattentålig vilket förenklar renhållning och hygien. Men tvätta inte termometern i diskmaskin och ha den inte länge under vatten.

PROFFSEN TIPS MEDFÖLJER:

Med varje produkt från Professional Secrets följer en broschyr med proffsens tips och kunskaper hur du får ut mer ur ditt köksredskap. Några exempel:

 • Gör flera mätningar från flera håll
 • Tänk på att innertemperaturen fortsätter stiga efter tillagning
 • Använd flitigt

SPECIFIKATIONER:

 • Längd termometer: 229 mm
 • Längd givare ("nål"): 96 mm
 • Diameter givare: 1,2mm

Länk till produktfilm

För mer information kontakta:

Niklas Wakeus, Grundare & Foodie

Phone: +46 70 348 63 37

Email: [email protected]

 

Produkt- och imagebilder

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp