Våra vänner

Vi som står bakom Professional Secrets tillbringar stor del av vår fritid vid spisen, men vi är inga proffs. Det är tack vare våra begåvade, erfarna vänner i några av landets bästa restaurangkök som vi kan stämma av den kunskap och expertis som vi har som mål att föra vidare:

Goran Trninic 

Gorans långa karriär har tagit honom genom hela världens kök. Efter en grundläggande kockutbildning i Östersund flyttade han till London och jobbade några år på bland annat franska Coq d'Argent och Italienska Cecconis. Karriären i Sverige har gått via Berns Asiatiska, Grand Hotel, Edsbacka Wärdshus, matstudion Aveqia, med flera.

Kin Tsui på APO

Kin hittar man numera på Asian Post Office i Stockholm. Han har tidigare jobbat på 39Wäst, Le Rouge, Bistro Berns, Grill, Tennstopet och Kitchen & Table, samt dessertköket på Urban Deli.

William Ahlberg på Brillo

William är souschef på Brillo i Stockholm. Han har tidigare jobbat på Djuret, Totemo Ramen, med flera.

Martin Isaksson på Chokladfabriken

Martin är konditor och driver sedan 1997 Chokladfabriken tillsammans med Ellinor Isaksson. Martin kan titulera sig både världsmästare i mat och OS-guldmedaljör från sin tid i Kocklandslaget. Till vardags gör han allt från praliner till moussetårtor – och coachar Konditorlandslaget.

Johan Andersson på AG

Johan är "executive chef" och styr allt det kulinariska – menyer, butiksutbud, med mera – som vuxit upp kring köttkrogen AG på Kungsholmen. Hans väg dit gick via Frankrike och han har bl a arbetat på Paul & NorbertPierre au Palais RoyalVassa Eggen och Rolfs Kök.

Michael Bischofer på Familjen

Michael har bland annat jobbat på Pelikan i Göteborg, Bro HofEATLUX och B.A.R i Stockholm. Sedan bar det av till hemstaden igen och bland annat Asian Fusion-krogen Toso. Idag hittas han i köket på populära Familjen.

Micke Björkman på Agnes

Micke har jobbat på framstående restauranger i London, bland andra Nobu och Asia de Cuba. Han förälskade sig i det spanska köket när han jobbade i Murcia. Han har varit kökschef på Boqueria, Vassa Eggen och Tennstopet i Stockholm. Bland egna projekt räknas deVille i Vasastan och Restaurang Agnes på Kungsholmen. Idag anlitar namnkunniga krogar ofta Micke som konsult.

Per Renhed på Pond

Per har lämnat karriären som kock bakom sig och jobbar numera som Art Director och varumärkeskonsult på Pond Brand Innovation Company i Stockholm (inte oväntat med mat som specialitet). Hans kockkarriär tog honom bland annat till F12, The Restaurant i London, med flera.

Anna Lindblad

I sex år drev Anna Bistro Nouveau på Kommendörsgatan i Stockholm tillsammans med Cara Cooper-Key. Hon har även jobbat som kock på Den Gyldene Freden och Coco & Carmen.

Mackis på Tranan

Mac Donald Lundgren driver sedan 2005 anrika Tranan vid Odenplan i Stockholm. Hans långa karriär som kock innefattar bland annat 2 år i Mandalay, Myanmar/Burma, 3 år på Hotell Royal Garden i Hong Kong och 5 år på Wedholms Fisk.

Christophe Buchet på Bleck

Christophe står i köket på restaurang Bleck i Blecktornsparken i Stockholm. Han har tidigare varit på bl a Ekstedt, Sjögräs, Boqueria, Pubologi och Leijontornet och började sin karriär på Eriks på den tiden när det låg i Gamla Stan, en klassisk plantskola för duktiga kockar.

Stefan Eckert på Lisa Elmqvist

Stefan återfinns sedan januari 2013 i köket på Lisa Elmqvist. Han har bland annat jobbat på Hotel Eden i Chamonix, Le Bouchon i Oslo, Berns, Prinsen, Gustavia och på St Barths.

Nina Arvidsson på Lisa Elmqvist

Nina på Lisa Elmqvist har tidigare jobbat på Elite Hotel (både Göteborg och Stockholm), Hamnkrogen och Pepes Bodega i Båstad, Bliss Combo, med flera.

Peter Elmqvist på Lisa Elmqvist

Peter är fjärde generationens fiskmästare på kungliga hovleverantören Lisa Elmqvist i Östermalms Saluhall.

Linn Söderström

Linn driver ambulerande krogen Garba, är känd från Nisses Fredag i P3 och är en av grundarna till nätverket TakeOver för "kockar som inte är män". Tidigare har hon bland annat jobbat på restaurang Ekstedt, Operakällaren och Street Restaurang.

Agnes Fällman på TAK

Agnes är (i skrivande stund) det yngsta stjärnskottet i TakeOver (se ovan). Agnes har bland annat jobbat med Malin Söderström, på Copper Hill i Åre och drömmer om att bli licensierad sushikock. Just nu jobbar hon på Restaurang TAK i Stockholm.

Magnus Bentzer på Aubergine

Magnus har gått i lära hos Schweiziska stjärnkockar och arbetat sig igenom restauranger som Grand Hotel, L’Escargot, Leijontornet, med flera. Idag driver han Restaurang Aubergine på Östermalm och är även delägare i 39 Wäst på Kungsholmen.

Albert Lindo på Austin Food Works

Albert "Abbe" Lindo började som nittonåring på Street i Stockholm. Sedan dess har han bl a jobbat på Döden i Grytan, Kitchen Table, Nalen, Hasselbacken, Sturegallerian och är idag Sous ChefAustein Food Works

Carina och Ulrika Brydling

Carina och Ulrika har bland annat drivit restaurang Marmite i Åre – en av Sveriges bästa restauranger enligt White Guide – tillsammans med Ulrikas make Jörgen Calmsund. Ulrika är även utbildad sommelier och systrarna har gett ut flera kokböcker. Idag jobbar de med konsultverksamhet inom mat och vin enligt konceptet ”Hållbar måltid”. LRF är en av flera kunder.

Joel Aronsson på Krakas

Joel är kökschef på Krakas Krog på Gotland där han bland annat tar personligt för varje dags grönsaksskörd från närliggande gårdar. Han har tidigare bland annat jobbat på Fäviken i Jämtland.

KC Wallberg på Gubbhyllan

KC är traktör på anrika Gubbhyllan på Skansen i Stockholm, håller utbildningar och event – och jagar. Bakom sig har han bland annat en fil kand i Restaurang- och måltidskunskap, ett par år på Riingo och Café Boloud i New York och posten som källarmästare på Gripsholms Värdshus.

Köksknivar PS
Beställ
Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp