Våra vänner

Vi som står bakom Professional Secrets tillbringar stor del av vår fritid vid spisen, men vi är inga proffs. Det är tack vare våra vänner i några av landets bästa restaurangkök – begåvade yreksmänniskor med mångårig och internationell erfarenhet – som vi kan stämma av den kunskap och expertis som vi har som mål att föra vidare:

Johan Backéus

Johan Backéus har bland mycket annat jobbat i köket på Stockholmskrogarna Gondolen och restaurang BAR och varit köksmästare på enstjärniga restaurang Lux. Han har även vunnit Årets kock 2017. Idag jobbar Johan på Aveqia i Stockholm och undervisar i matlagning på hög nivå.

Kin Tsui

Kin hittar man till vardags på 39Wäst på Kungsholmen i Stockholm. Efter att ha jobbat mycket i varmköket på Le Rouge, Bistro Berns, Grill, Tennstopet och Kitchen & Table provade han på dessertköket på Urban Deli. Som kock på 39Wäst tyckte han att desserterna fick för lite kärlek. Det får de nu.

Martin Isaksson

Martin är konditor och driver sedan 1997 Chokladfabriken tillsammans med Ellinor Isaksson. Martin kan titulera sig både världsmästare i mat och OS-guldmedaljör från sin tid i Kocklandslaget. Till vardags gör han allt från praliner till moussetårtor – och coachar Konditorlandslaget.

Johan Andersson

Johan är kökschef och har makten över mörningskylen på AG på Kungsholmen. Hans väg dit gick via Frankrike och han har bl a arbetat på Paul & NorbertPierre au Palais RoyalVassa Eggen och Rolfs Kök.

Michael Bischofer

Michael har bland annat jobbat på Pelikan i Göteborg, Bro HofEATLUX och B.A.R. där han var kökschef. På senare tid har man bland annat funnit honom i köket på Asian Fusion-krogen Toso i Göteborg.

Micke Björkman

Micke har jobbat på framstående restauranger i London, bland andra Nobu och Asia de Cuba. Han förälskade sig i det spanska köket när han jobbade i Murcia. Han har varit kökschef på Boqueria, Vassa Eggen och Tennstopet i Stockholm och stått i köket på krogen deVille. Idag chefar han i köket på Restaurang Agnes på Kungsholmen.

Per Renhed

Per har lämnat karriären som kock bakom sig och jobbar numera som Art Director och varumärkeskonsult på Pond Brand Innovation Company i Stockholm (inte oväntat med mat som specialitet). Hans kockkarriär tog honom bland annat till F12, The Restaurant i London, med flera.

Goran Trninic 

Gorans långa karriär har tagit honom genom hela världens kök. Efter en grundläggande kockutbildning i Östersund flyttade han till London och jobbade några år på bland annat franska Coq d'Argent och Italienska Cecconis. Karriären i Sverige har gått via Berns Asiatiska, Grand Hotel, Edsbacka Wärdshus, matstudion Aveqia, med flera.

Anna Lindblad

I sex år drev Anna Bistro Nouveau på Kommendörsgatan i Stockholm tillsammans med Cara Cooper-Key. Hon har även jobbat som kock på Den Gyldene Freden och Coco & Carmen. Just nu sätter Anna familjen framför karriären, men vi håller tummarna att hon snart ska längta tillbaka till restaurangköket.

Mac Donald Lundgren

Mac Donald driver sedan 2005 anrika Tranan vid Odenplan i Stockholm. Hans långa karriär som kock innefattar bland annat 2 år i Mandalay, Myanmar/Burma, 3 år på Hotell Royal Garden i Hong Kong och 5 år på Wedholms Fisk.

Christophe Buchet

Christophe står i köket på restaurang Bleck i Blecktornsparken i Stockholm. Han har tidigare varit på bl a Ekstedt, Sjögräs, Boqueria, Pubologi och Leijontornet och började sin karriär på Eriks på den tiden när det låg i Gamla Stan, en klassisk plantskola för duktiga kockar.

Stefan Eckert

Stefan återfinns sedan januari 2013 i köket på Lisa Elmqvist. Han har bland annat jobbat på Hotel Eden i Chamonix, Le Bouchon i Oslo, Berns, Prinsen, Gustavia och på St Barths.

Nina Arvidsson

Nina på Lisa Elmqvist har tidigare jobbat på Elite Hotel (både Göteborg och Stockholm), Hamnkrogen och Pepes Bodega i Båstad, Bliss Combo, med flera.

Peter Elmqvist

Peter är fjärde generationens fiskmästare på kungliga hovleverantören Lisa Elmqvist i Östermalms Saluhall.

Linn Söderström

Linn driver matkonceptet "Hemma hos Linn", bloggar, har på senare tid hörts Nisses Fredag i P3 och är verksam i det omtalade nätverket kvinnliga kockar "TakeOver". Tidigare har hon bland annat jobbat på restaurang Ekstedt, Operakällaren och Street Restaurang.

Magnus Bentzer

Magnus har gått i lära hos Schweiziska stjärnkockar och arbetat sig igenom restauranger som Grand Hotel, L’Escargot, Leijontornet, med flera. Idag driver han Restaurang Aubergine på Östermalm och är även delägare i 39 Wäst på Kungsholmen.

Albert Lindo

Albert "Abbe" Lindo började som nittonåring på Street i Stockholm. Sedan dess har han bl a jobbat på Döden i Grytan, Kitchen Table, Nalen, Hasselbacken, Sturegallerian och är idag Sous ChefAustein Food Works

Carina och Ulrika Brydling

Carina och Ulrika har bland annat drivit restaurang Marmite i Åre – en av Sveriges bästa restauranger enligt White Guide – tillsammans med Ulrikas make Jörgen Calmsund. Ulrika är även utbildad sommelier och systrarna har gett ut flera kokböcker. Idag jobbar de med konsultverksamhet inom mat och vin enligt konceptet ”Hållbar måltid”. LRF är en av flera kunder.

Joel Aronsson

Joel är kökschef på Krakas Krog på Gotland där han bland annat tar personligt för varje dags grönsaksskörd från närliggande gårdar. Han har tidigare bland annat jobbat på Fäviken i Jämtland.

KC Wallberg

KC är traktör på anrika Gubbhyllan på Skansen i Stockholm, håller utbildningar och event – och jagar. Bakom sig har han bland annat en fil kand i Restaurang- och måltidskunskap, ett par år på Riingo och Café Boloud i New York och posten som källarmästare på Gripsholms Värdshus.

Dela sida med andra
Köp