PS KNIVAR

Syna en kock i knivhanden och du kommer att upptäcka en förhårdnad vid pekfingrets rot. Det beror på kockgreppet, på att proffsen fattar sin kniv så att pekfingret ligger och skaver mot ovansidan på bladet. 

Prova kockgreppet

Utifrån den hemligheten skapade vi Professional Secrets knivar, med ett unikt handtag som skonar pekfingrar under långa arbetsdagar. Det avrundade knivbladet ger en effektiv och skön arbetsrörelse. Vid varje upprepat snitt så slipper du det “dunk” som är vanligt med sämre knivar. 

Handtaget har en lätt midja för bättre grepp. Materialet är glasfiber som tål höga temperaturer. Den avsmalnande designen är inte bara estetiskt tilltalande och skonsam mot handen, den eliminerar även potentiella smutsfällor.

Mjukare knivstål är mer förlåtande om man skulle skära i ben eller böja bladet, hårdare stål kan slipas till en vassare egg. Stålet i PS kockkniv är mellanhårt, 56-58 HRC. 

Proffsens omdöme om PS knivar.

Proffsens tips:

  • Låt knivens egen tyngd och form göra det mesta av jobbet när du skär.
  • Gör det till en vana att ofta ta ett tag med brynet.  
  • Ett proffs skulle aldrig ens komma på tanken att arbeta med en slö kniv.

Läs mer om kockknivar.

PS knivar

  • Ett unikt handtag som formgivits för proffsens sätt att hantera en kniv, ”kockgreppet”.
  • Svenskt kvalitetsstål från Sandvik. Optimal hårdhet.
  • Kanvasfodralet skyddar både kniven och föremål runt omkring vid transport.

Specifikationer

  • Kockkniv stor - 32 cm, Liten kockkniv - 26 cm, Brödkniv - 37 cm        
  • Material blad - Sandvik ® Steel, 56-58 HRC
  • Material handtag - Glasfiber 
  • Material fodral - Kanvas
PS Knivar
Beställ
Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp