PS SKÄRBRÄDA

Skärbrädan får mindre uppmärksamhet än många andra redskap i köket, men för ett proffs är det ingen hemlighet att den ska uppfylla många krav. Den är en arbetsyta och en parhäst med kockens kanske viktigaste redskap, kniven.

Vår skärbräda från Professional Secrets har formgetts i samråd med professionella kockar. Den är gjord av stadiga bitar bok, ett träslag som är både vackert och ett skonsamt val av material – för knivar såväl som för miljön. 

Bok är precis lagom hårt: Det är tillräckligt mjukt för att vara skonsamt mot en kniv och mot användarens hand. Men det är ändå tillräckligt hårt för att knivbladet inte ska sjunka in för djupt. Djupa jack kan samla på sig bakterier, i värsta fall kan knivens blad fastna och ta skada.

I ett restaurangkök och i ett hemmakök ställs lite olika krav på en skärbräda. Mått, tyngd och material på PS skärbräda har anpassats för att passa en ”vanlig” diskbänk.

Proffsens tips:
• För knivens och för din handleds bästa så ska skärbrädan vara relativt mjukt. 
• En skärbräda är en arbetsyta. Den ska vara stabil. Ett underlag av gummi och/eller en fuktig släng eller disktrasa är perfekt för att hålla brädan på plats.
• En professionell kock tar med jämna mellanrum ett tag med slängen så att skärbrädan är torr. 

Läs mer om skärbrädor.

PS skärbräda
• Förstorad bassäng förhindrar översvämning av köttsafter och andra vätskor.
• Materialet är bok, ett vanligt förekommande, snabbväxande och miljömässigt hållbart träslag. 
• Mattan av silikon ger perfekt grepp på de flesta ytor. 

Specifikationer
Mått - B 30 cm, L 42 cm        
Material skärbräda - Bok
Material matta - Silikon
Material upphängning - Kanvas

Klicka här för att beställa PS skärbräda

PS Skärbräda i bok
Beställ
Dela sida med andra
Köp