PS STEKPANNA - 28 cm
Det är själva enkelheten som är finessen med en kolstålspanna. Den håller i generationer och blir bara bättre med åren.
Ingen teflon i maten
Kolstål, till skillnad från t ex teflon, tål ordentliga köksredskap – stekspadar med mera – av stål. Det finns ingen risk för att skadliga kemikalier ska släppa och hamna i maten.
Skönare handtag
PS kolstålspanna har ett lite skönare i handtag än vad som är brukligt. Det är värmeisolerande, skaver mindre i handen och ger ett mer balanserat enhandsgrepp. Att greppa en panna med hjälp av en isolerande släng ser proffsigt ut, men arbetet blir enklare utan.
Tidlös, funktionell design
Förutom förbättringarna i handtaget så har vi inte ändrat någonting alls. Så här kommer stekpannor fortfarande att se ut när människan har koloniserat mars.
Proffsens tips medföljer
- Rätt stekteknik kräver hög värme – något som teflon inte klarar av. Proffsen rekommenderar stål eller gjutjärn.
- Non-stickegenskaperna, vid rätt skötsel, blir bara bättre med tiden.
- Hellre en stor panna till en liten matbit än tvärtom (för den jämna och höga värmens skull).
PS stekpannor:
- Tål ugnsvärme.
- Kolstål är ett stryktåligt, värmetåligt och hållbart val både för ägaren och för miljön.
- Ingen risk för spår av teflon eller liknande material i maten.
- För alla värmekällor inklusive induktion.
Specifikationer:
- Stekpanna 28 cm: Diameter topp: 280 mm
- Material - kolstål
VIKTIGT OM PS KOLSTÅLSPANNOR:
- Vid leverans är din stekpanna från PS täckt med ett skyddande lager vax. För att få bort allt vax ska du skölja pannan noggrant med hett – gärna kokande – vatten och därefter torka den helt torr.
- Därefter ska pannans stekyta stekas in så att den får en skyddande hinna med fett med non-stickegenskaper som bara blir bättre med tiden.
- Tvätta din kolstålspanna enbart med hett vatten (och aldrig någonsin i diskmaskinen). Och torka den alltid noggrant efteråt.
- Instruktioner om hur du steker in din panna medföljer.
