disk PS produkter

Skötselråd PS stekpanna

Din nya panna är behandlad med en skyddande hinna som måste avlägsnas innan du steker in pannan.

  • Diska den i hett vatten och diskmedel när den är ny, även undersidan.
  • Torka noggrant.
  • Täck botten med en värmetålig olja och värm pannan på låg värme i ca 10 minuter.
  • Häll bort oljan och torka med hushållspapper. Nu är pannan klar att användas!
  • Tvätta pannan med endast hett vatten. Torka noggrant och olja in. I början kan du även värma pannan när du oljar in den, för bättre effekt.
  • Om du är tvungen att använda diskmedel så måste du steka in pannan på nytt efteråt.

Skötselråd PS stekspade

Din stekspade tål hårda tag och ett långt liv med höga temperaturer och stekfett. Om du vårdar den kommer den att hålla i generationer.

  • Diska helst för hand med hett vatten och diskmedel.
  • Stekspaden tål att diskas i maskin om och om igen, men räkna med att materialets yta kommer att bli något mattare med tiden. Det kommer inte att påverka funktionen.
  • Torka alltid stekspaden när du inte använder den.
  • En ren och torr stekspade är en bättre stekspade.

Skötselråd PS stekpincett

Din stekpincett av rostfritt stål från PS tål det mesta: Hög värme, vatten, skålar och pannor av stål, ingredienser med högt och lågt PH-värde, diskmedel, med mera.

  • Diska i maskin. På sikt kan eventuella slipmedel göra pincettens yta lite mattare, men det har ingen effekt på funktionen.
  • Det är lätt hänt att ett så här praktiskt redskap används till allt möjligt, men låt inte din stekpincett lämna köket. Försök t.ex. inte lyfta föremål som är för tunga.
  • Förvaras torrt.

Skötselråd PS kocksläng

En väl använd kocksläng kommer att bli fläckigare med tiden, men den kommer också att få bättre och bättre uppsugningsförmåga.

  • Tvätta i minst 60 grader (din PS-släng tål 90). Med lägre gradtal finns risk att bakterier trivs i din släng och sprids vidare i ditt kök.
  • Använd inte sköljmedel och inte stärkelse. En släng som kommer i kontakt med mat ska inte ge någon som helst smak.
  • Byt släng ofta. En smutsig släng ska inte komma i närheten av mat. En fuktig släng isolerar inte mot värme. En ren och torr släng säger något om dig och ditt kök.

Skötselråd PS skärbräda

Tänk på att trä är ett levande material som påverkas av temperatur, luftfuktighet, med mera. Tvätta aldrig en skärbräda av trä i diskmaskin.

  • Låt inte mat stå och torka in i träet under någon längre tid.
  • Lägg inte i blöt. Tvätta med varmt vatten och diskmedel.
  • Dropptorka på högkant, utan kontakt med vatten. Platsen bakom kranen är kanske inte den bästa.
  • Behandla gärna med paraffinolja som är ofarligt och smaklöst och tränger in i träet.
  • Bivax täpper igen träets porer och har en vattenavvisande effekt. Använd gärna båda.

Skötselråd PS sauteuse

Din sauteuse av rostfritt stål från PS tål det mesta: Hög värme, vatten, redskap av stål, ingredienser med högt och lågt PH-värde, diskmedel, med mera.

  • Maskindisk går bra, men maskindiskmedel kan innehålla slipmedel som ger stålet ett mattare utseende. Sauteusens egenskaper kommer inte att påverkas.
  • Rengör med hett vatten och vanligt diskmedel och torka med en handduk.
  • Låt stå några timmar med vatten för att luckra upp fastbränd mat.

Skötselråd PS mise en place-skålar

Dina mise en place–skålar av rostfritt stål tål det mesta: Kokande vatten, ingredienser med högt och lågt PH–värde, redskap av stål, diskmedel, med mera. Locken är gjorda av silikon av högsta möjliga kvalitet för förvaring av mat.

  • Skålarna tål att rengöras i maskin om och om igen. Torka och förvara torrt.
  • Räkna med att den blanka ytan kommer att mattas något med tiden, framför allt om du tvättar ofta i maskin. Det kommer inte att ha någon inverkan på skålarnas funktion.
  • Låt stå några timmar med vatten för att luckra upp mat som klibbat fast.
  • Locken kan bli missfärgade av naturliga, starka pigment i maten. Detta kommer inte att påverka funktionen och det ökar inte risken för att patogener får fäste i det noga utvalda materialet.

Skötselråd PS knivar

Kockknivar av professionell kvalitet är i första hand skapta för att göra ett utmärkt jobb på skärbrädan, endast i andra hand för att tåla vatten. Därför ska du vara noga med hur du tvättar, torkar och förvarar dina köksknivar från Professional Secrets.

  • Diska helst för hand med hett vatten och diskmedel.
  • Torka alltid kniven när du inte använder den. Din kniv är gjord av svenskt kvalitetsstål från Sandvik som i första hand är optimerat för att vara mycket starkt och mycket vasst, endast i andra hand för att tåla vatten och fukt.
  • Skydda din kniv. Det stilrena fodralet fungerar utmärkt som presentförpackning, men det är framför allt ett skydd när du transporterar den.
  • Vässa ofta. Slipa då och då. Numera finns tjänster där du skickar iväg din kniv på posten – och får tillbaka den så vass att det känns som julafton.

Skötselråd PS kastrull

Din kastrull av rostfritt stål från PS tål det mesta: Hög värme, vatten, redskap av stål, ingredienser med högt och lågt PH-värde, diskmedel, med mera.

  • Maskindisk går bra, men maskindiskmedel kan innehålla slipmedel som ger stålet ett mattare utseende. Kastrullernas egenskaper kommer inte att påverkas.
  • Rengör helst med hett vatten och vanligt diskmedel och torka med en handduk.
  • Låt stå några timmar med vatten för att luckra upp fastbränd mat.

Skötselråd PS förkläde

Ditt förkläde från PS är gjort i 100% bomull i förtvättad kanvasväv. Bomull är svalt och följsamt och lämpar sig för den hårda och fuktiga miljön i ett kök.

  • Tvättas i 60 grader.
  • Viktigt: Detaljer i läder och mässing plockas bort vid tvätt.
  • Ett rent förkläde är ett bättre förkläde.

Skötselråd PS blandskålar

Dina skålar av rostfritt stål från PS tål det mesta: Kokande vatten, ingredienser med högt och lågt PH – värde, redskap av stål, diskmedel, med mera.

  • Skålarna tål att rengöras i maskin om och om igen. Torka och förvara torrt.
  • Räkna med att den blanka ytan kommer att mattas något med tiden, framför allt om du diskar ofta i maskin. Det kommer inte att ha någon inverkan på skålarnas funktion.
  • Låt stå några timmar med vatten för att luckra upp mat som klibbat fast.
Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp