Om vår bomullskanvas

Professional Secrets använder en kraftig kanvas som väger 500 gr per kvm. Den är vävd i dubbla garner i både varp och väft (”på höjden och på tvären”). Bomullen både odlas, förädlas, och sys till produkter i Indien.

Starkt, tätt, smutsavvisande

Bomullen är långfibrig och fibrerna kammas innan de spinns till trådar. Det gör att man kan spinna jämnare, starkare, och finare trådar. Därför kan vi använda dubbla tvinnade garner i både varp och väft och det är därför kanvastyget i, till exempel, våra förkläden blir blir tätare, starkare och mer smutsavvisande. Och det behåller sin färg längre.

Kraftig kanvas – men svalt plagg

Bomull är ett naturmaterial som har hög fuktupptagningsförmåga. Våra förkläden i 100% bomullskanvas är naturligt svalare än ett förkläde där man blandat bomull med, till exempel, polyester för att komma ner i pris.

Vackrare med slitage och tvätt i 40 grader

Vår kanvas är förtvättad i 60 grader och krymper inte i tvätten. Vi rekommenderar att du tvättar i 40 grader och utan blekmedel. Ju mer man tvättar och sliter en produkt i bomullskanvas av hög kvalitet, desto vackrare blir den.

Beställ
Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp