PS matskola – direkt från proffsen
Professionella kockar besitter kunskap som förtjänar att spridas till alla. Här hittar du deras tips hur du kan bära dig åt när du väljer, förvarar, förbereder, lagar och serverar mat i ditt eget kök.
Som köksbrigaden
I proffsköket råder en militärisk ordning som kallas Brigade de Cuisine, köksbrigaden. Kunskapen i vår matskola är uppbyggd enligt en liknande struktur.
Lär dig grunderna
Under rubriken Commis de Cuisine (kockbiträde/kockassistent) hittar du grunderna som varje kock måste kunna om bland annat näring, smakkombinationer, matlagningstekniker och kökets viktigaste redskap.
Råvaruguiden
En Chef de Partie (linjekock ansvarig för en egen station) måste veta allt om sina råvaror. Den här kunskapen hittar du under rubrikerna grönsaker, kött, fisk och vilt.
Sök
Om det är något särskilt du letar efter föreslår vi att du använder sökrutan uppe till vänster. Välkommen till PS matskola!
