Desserten – måltidens slut

Slutet på måltiden, desserten, är inte som de andra delarna av måltiden där det du har på tallriken ganska enkelt passar in under rubrikerna "grönsaker", "kött" eller "fisk". I måltidens sista rätt är ofta socker den enda förutsägbara ingediensen och gemensamma nämnaren (men inte alltid).  Därför ser den här delen av PS matskola inte riktigt likadan ut som de andra.

De vanligaste desserterna

För att kunna tackla den här rätten på ett bra sätt valde vi att identifiera de vanligaste desserterna på en (svensk) restaurangmeny. Om Sveriges krögare och Sveriges kroggäster älskar dem så gör vi det också.

Ost är ost. Inte dessert.
– Christophe Buchet, Bleck, utmanar gärna med desserter som inte är söta. Men ost är ost.

Råvaror, tekniker, utrustning, med mera

Dessert är en exakt vetenskap som handlar mycket om mer eller mindre svåra tekniker som utövas på råvaror i diverse livsmedelskategorier. Hur väljer man choklad? Måste man mäta äggulor med våg? Vad är en mousse? Det och mycket mer har vi frågat proffsen i vårt nätverk med kockar.

Direkt till kunskapen:
Chokladmousse
Chokladfondant
Crème brûlée
Glass
Paj
Pavlova
Crêpes Suzette
Pannacotta
Råvaror 

Trevlig läsning!

dekorera dessert
Beställ
Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp