Duka som ett proffs

Att äta mat tillsammans är grundläggande för människan som art. Måltiden är – vare sig du är troende eller ej – helig. Därför ska du tänka på det här när du dukar för dina matgäster:

Bjud in, bjud in, bjud in...

Sinnebilden för ett dukat bord är förmodligen Nobelmiddagen och andra banketter, men frågan är om det är en särskilt bra sinnebild? En måltid ska vara varm och inkluderande och inbjudande, inte stram och fordrande. Gästen ska känna sig omfamnad och ledig.

Duka för alla sinnen

Inte bara för syns skull, utan så många sinnen som möjligt ska få sitt under måltiden. Lär dig att tumma på dina material, känn efter hur mjuka, sträva, tunga, elastiska, smidiga och varma eller kalla de är. Hur känns servetten mellan tumme och pekfinger? Hur låter kniven mot stengodset? Duka med alla sinnen.

Känn dina material

På Professional Secrets jobbar vi uteslutande med exklusiva och levande material och vi är förstås part i målet: Satsa på föremål gjorda i material som bara blir bättre och vackrare med tiden. Måltiden är evig och "slit och släng" hör inte hemma där.

Allt är tillåtet när du dukar

Vill du använda naturstenar? Gör det? Vill du använda mossa? Gör det. Vill du använda en naturligt skulpterad träbit och snäckskal som du hittade på stranden? Gör det. Ja, du förstår (men se först till att mossan och stockarna och snäckskalen är tomma på liv...).

...men glöm aldrig maten

Du ska duka för alla sinnen, du ska vara lekfull och allt är tillåtet, men du ska för den skull inte överrösta maten. Den aptitliga doften av enris lyfter fram julmaten, den kraftiga doften av hyacinter riskerar att dränka den.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp