Kockens viktigaste köksredskap

Att laga mat blir både enklare och roligare med bra utrustning. En vass kniv gör hela skillnaden när du ska skära tomat och även skärbrädor, stekpannor, stekspadar och kastruller av god kvalitet kan göra stor skillnad. På sidorna nedan får du lite hjälp från proffsen när du ska investera i riktigt bra utrustning till ditt kök.

Tips för alla köksredskap:

  • De ska vara hållbara i köket. Matlagning är en tuff sport som inkluderar hög värme, kemiska reaktioner och fysisk påfrestning.
  • De ska vara hållbara för miljön. Slit och släng är en dålig idé. Hållbara, rena material som är enkla att återvinna är en bra idé.
  • Det finns en fördel till med hållbarhet: Ju längre tid du får umgås med ett och samma köksredskap, desto mer kan du utveckla din teknik när du använder det.
  • Stapelbart är en fördel. Av någon anledning är det alltid trångt i alla skåp i alla kök och har alltid varit det och kommer alltid att vara det.
  • Det skadar inte om dina köksredskap är snygga. Då gör det mindre om de står framme och gästerna blir bara glada om de hamnar på matbordet.

Läs mer:

Om kockens personliga kniv.

Allt om skärbrädor

Allt om stekpincetter

Allt om sauteuser

Allt om stekpannor

Allt om kastruller

Allt om skålar/bunkar

Allt om stekspadar

Allt om mise en place-skålar

Allt om kockens förkläde

Allt om kockens släng

Direkt från proffsen:

"Chef's Essential Kit": Handla proffsiga köksredskap från PS.

Proffsiga köksredskap PS
Beställ
Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp