Lär dig laga fisk som proffsen

Med lite kunskap och ett varsamt handlag kan all fisk och alla skaldjur förvandlas till delikatesser. Enligt alla proffs vi har talat med i vårt nätverk med kockar är det i grund och botten bara två saker du behöver tänka på: (1) Välj det färskaste du hittar i fiskdisken. (2) Lita på råvaran och krångla inte till det.

Chef de Partie – linjekock

För att få ansvara för tillagningen av fisk i ett professionellt kök behöver du ha uppnått titeln "Chef de partie", eller "linjekock" på svenska. Positionen betyder i praktiken att du är gruppchef för kökets fiskstation. Arbetet organiseras enligt militära förebilder och som Chef de partie ansvarar du för varenda bit fisk som lämnar köket. På de här sidorna hittar du allt vad en linjekock på en fiskstation måste kunna – och kanske lite till. I stora restaurangkök finns även specialister som är ansvariga för allt som ska grillas, halstras, friteras, kalla rätter, förrätter, såser, osv. Deras kunskaper hittar du också här.

linjekock

Hur ska du använda PS matskola?

Det bestämmer du själv. Läs från början till slutet och lär dig allt utantill, eller låt dem bli ett lika naturligt verktyg i köket som kökskniven. För dig som vill utveckla både teoretiska och praktiska färdigheter rekommenderar vi det senare.

Våga misslyckas

Det är absolut tillåtet att misslyckas i köket – inte minst när du lär dig behärska fisk som är en känslig råvara. Misstag är den snabbaste och säkraste vägen till kunskap och det gäller även när du skaffar dig de praktiska färdigheter som krävs för att få kalla sig Chef de partie i ett professionellt kök.

När du behärskar de avgörande kunskaperna så får du självförtroende och självförtroende leder till experimenterande och kreativitet – vilket i sin tur gör det ännu roligare och godare att lyckas med fisk.

Till fiskguiden!

kock i restaurangkök
Beställ
Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp