Saltvattensfisk - Alaska Pollock
Saltvattensfisk

ALASKA POLLOCK

Stilla havets motsvarighet till vår torsk, även om den egentligen är närmare släkt med fisken vi kallar ”Lyrtorsk” eller ”Bleka”. Fångsten bereds ofta direkt på fartygen och transporteras vidare till hela världen i fryst form.

Tänk på

Den fisk som fångas i Nordatlanten och som vi kallar lyrtorsk/bleka kallas på andra sidan av engelska kanalen för just ”pollock”.

Hur lagar man Alaska Pollock?

På de brittiska öarna är den här fisken populär som råvara till fish & chips – helst dagsfärsk. Fritera den gärna i frityrsmet som håller ihop bitarna. Den knapriga frityren och fettet förstärker smakupplevelsen av den här goda fisken.

Den – oftast – djupfrysta fisken du hittar under det här namnet i Sverige gör sig nog bättre i en gratäng.

Rommen anses vara en delikatess.

Klassikern

Eftersom Alaska Pollock sällan eller aldrig är färsk i våra butiker: En smakrik, krämig gratäng. Stekt svamp och lite grädde fungerar alltid som smakgivare.

Kort om status:

MSC-märkt Alaska Pollock är grönmärkt, övrig är gulmärkt.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Saltvatten

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp