Saltvattensfisk - Bonito
Saltvattensfisk

BONITO

Bonito är en mindre släkting till tonfisk som kan dyka upp i fiskdisken. Gemensamt för alla tonfiskar är ett kraftigt, gott kött som passar för grillen.

Tänk på

Den heter egentligen bonit på svenska. Pelamid är en nära släkting.

Hur lagar man bonito?

Flingorna med torkad rökt fisk, katsuobushi, som används som smaksättare i japanska köket är gjorda på bonito.

Bonito kan behandlas som tonfisk, men fiskens storlek kräver lite andra lösningar på grillen och på tallriken. Den fungerar bra som kotletter.

Innertemperaturen ska inte överstiga 40 grader. Kärnan får gärna stanna på ca 31 grader.

Klassikern

Grillad och med smaker och tillbehör från varmare hav, till exempel mango, svarta bönor, chili, lime och koriander.

Kort om status:

Bonito är grön-, gul- eller rödmärkt beroende på fiskesätt och ursprung.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Saltvatten

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp