Saltvattensfisk - Fjärsing
Saltvattensfisk

FJÄRSING

En liten fisk med långsmal kropp och uppåtriktad mun (eftersom den för det mesta ligger nedgrävd på botten). Turkos och vacker när den är nyfångad, men blir snart brunare och blekare.

Tänk på

VARNING för de giftiga bakåtriktade taggarna på gällocken.

Hur lagar man fjärsing?

Om du vågar trotsa de giftiga taggarna så är fjärsingen en god matfisk. Smaken sägs påminna om sjötunga.

Traditionellt är fjärsing en ingrediens i den franska fisksoppan bouillabaise (då den förr i tiden inte gick att sälja till restauranger och då fiskare i Marseille behöll den för sig själva).

Filéerna är små, men blir vackra och aptitliga på tallriken om de har fått fin yta. Smör är ett bra tillbehör.

Klassikern

Filead och stekt i smör, ungefär som du skulle behandla en sjötunga.

Kort om status:

Grönmärkt.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Saltvatten

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp