Saltvattensfisk

HOKI

Hokin är en avlång fisk med blågrön rygg och silverfärgad buk. Det som kännetecknar den är att kroppen slutar i en utdragen, avsmalnande stjärt.

Tänk på

Hokin importeras ofta från Nya Zeeland och är släkt med kummel och andra torskfiskar.

Hur lagar man hoki?

Hokins kött är vackert vitt och saftigt, men inte fast. Behandla det som torsk eller kummel.

Det sönderfallande köttet passar bra till aromatiska foliepaket. En bonus med det här tillagningssättet är att alla fina dofter kan njutas när paketen öppnas vid bordet.

Köttet blir snabbt överkokt. En stund i saltlag gör det fastare. Det minskar även risken att det läcker äggvita vid tillagning.

Klassikern

En krämig fiskgratäng med, till exempel, räkor för extra smak.

Kort om status:

Rödmärkt om inte MSC-märkt.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Saltvatten

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp