Saltvattensfisk - Horngädda
Saltvattensfisk

HORNGÄDDA

Den här fisken är släkt med makrill och är lätt att känna igen på sin långsmala kropp och långa ”näbb”. Ryggen är grön och sidorna glänser i silver. En horngädda kan bli en meter lång och väga 1.5 kilo.

Tänk på

Kallas även näbbgädda eller hornfisk och är vanligast i butiken på våren.
Skelettet är grönt på grund av ett helt ofarligt färgämne som heter biliverdin – horngäddan är lika god för det.

Hur lagar man horngädda?

Krångla inte till det med den här goda fisken. Den anses vara godast kokt, allra helst inkokt.

Eller gräddstek den med lite lök, peppar och persilja. Balansera smakerna med syra, som till exempel citron eller vinäger.

Det fasta fiskköttet tål även att rökas.

Klassiskt recept:

Inkokt horngädda/näbbgädda.

Kort om status:

Grönmärkt.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Saltvatten

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp