Saltvattensfisk - Knot
Saltvattensfisk

KNOT

Känns igen på sina stora fenor, avsmalnande kropp och stora, bepansrade huvud. Knoten kan ”promenera” på botten med hjälp av de fria strålarna på bröstfenan. Den kan väga lite över ett kilo.

Tänk på

Kallas även knorrhane och gnoding. En bra konversationsstartare om man serverar den här fisken...

Hur lagar man knot?

En relativt okänd matfisk med lustigt utseende – men den kan bjuda på en stor matupplevelse. Släng inte tillbaks den när du fiskar.

Behandla filéerna som du skulle göra filéer av abborre eller gös. Stek eller grilla dem så att du får en fin och smakrik yta.

Knot är god året om.

Klassikern

Filead och trippelpanerad med riven ost.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Saltvatten

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp