Saltvattensfisk - Kummel
Saltvattensfisk

KUMMEL

En långsmal torskfisk med brunsvart rygg, grå sidor och vit buk. De bakre rygg- och analfenorna är sammanvuxna.

Tänk på

Kummeln är värd det lite högre priset om du tillagar köttet försiktigt och ger det en franträdande roll på tallriken. Den är en populär och uppskattad matfisk i Spanien och heter där ”merluza”.

Hur lagar man kummel?

Kummelns kött är en delikatess. Det är av torskkaraktär men fastare och passar till ännu fler tillagningssätt. Det passar till att steka och pochera – och blir vackert vitt och får perfekt tuggmotstånd av att marineras i lime.

Fisken är mindre än torsk. Anpassa tillagning och portioner därefter. Den fungerar bra i kombination med bacon eller serranoskinka som smakförhöjare.

Klassiskt recept:

Mild ceviche på kummel, som i Chile och Peru.

Kort om status:

Kapkummel från Sydafrika är MSC-certifierad och grönklassad. Kummel från Europa är antingen gul- eller rödmärkt.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Saltvatten

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp