Saltvattensfisk - Kungsfisk/Uer
Saltvattensfisk

KUNGSFISK/UER

Kungsfisken ser lite ut som en uppblåst, röd-orange abborre. Ögonen är stora och utstående och de stora fjällen är taggiga. Den kan väga upp till 15 kilo

Tänk på

Kallas även rödfisk och fiskas framför allt i norska vatten. En nättare släkting – mindre kungsfisk – förekommer i svenska vatten. Mindre kungsfisk är blekare i färgen.

Hur lagar man kungsfisk?

Köttet är fast och tacksamt att hantera i en stekpanna eller på grillen. Det påminner om – och kan behandlas som – gös eller abborre.

Friskheten i gurka passar bra med den här fisken. Tillsätt bara lite syra, salt, en mild löksort och svartpeppar.

Klassikern

Halstrad eller stekt i smör. Servera gärna med en sås gjord på creme fraiche, till exempel smaksatt med senap, citron, dragon och rikligt med gräslök.

Kort om status:

Rödmärkt, men inte här.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Saltvatten

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp