Saltvattensfisk - Marlin/Svärdfisk
Saltvattensfisk

MARLIN/SVÄRDFISK

De här kusinerna till tonfisk och makrill är – vad man vet – havets snabbaste simmare. De största exemplaren (som tyvärr har blivit mycket sällsynta) kan väga flera hundra kilo och bli flera meter långa.

Tänk på

Det finns flera arter av marlin, varav blå marlin är den största.

Hur lagar man marlin?

Marlin och svärdfisk har ett delikat kött som påminner om tonfisk. Pensla det med ett tunt lager olja precis innan det hamnar på det heta gallret.

Värmen ska vara hög, annars blir köttet ”mosigt”.

Köttet ska inte tillåtas gå högre än 40 grader, sikta på en rosa kärna kring 31 grader. Skinnet äts inte, plocka bort det efter grillning.

Klassikern

Hastigt grillad. Servera med avokadosallad och stekt matbanan.

Kort om status:

Rödlistade.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Saltvatten

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp