Saltvattensfisk - Pigghaj
Saltvattensfisk

PIGGHAJ

Pigghajen är den vanligaste hajen i svenska vatten. Den är långsmal och grå, ibland med vita prickar på sidorna. Framför varje ryggfena sitter en kraftig tagg. Honan blir störst och kan väga upp till 10 kilo.

Tyvärr bör du undvika att äta pigghaj tills vidare på grund av överfiskning.

Tänk på

Pigghaj saluförs ofta flådd – varning för taggarna framför respektive ryggfena om den inte är det.

Köttet är känsligt för förvaring. Pigghaj ska helst ligga på is och hel fisk håller längre än färdigstyckade kotletter.

Hur lagar man pigghaj?

Köttet är lätt rosa och magert och passar bra att halstra eller steka.

Fisken är mer populär kring medelhavet än här uppe hos oss. Välj gärna kryddning därefter.

Ät inte skinnet på haj.

Klassikern

Halstrade pigghajkotletter med aioli.Eller tzaatziki.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Saltvatten

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp