Saltvattensfisk - Sej/Gråsej
Saltvattensfisk

SEJ/GRÅSEJ

En spolformad torskfisk som känns igen på sin kluvna stjärtfena och avsaknaden av skäggtöm hos vuxna fiskar. Buk och sidor är ljusa, men ryggen går i svart och grönt.

Tänk på

Lätt att förväxla med lyrtorsk/bleka. En skillnad är att lyrtorsk har en mörk och krökt sidolinje.

Hur lagar man sej?

Många har endast mött sej som ett djupfryst, billigare – och gråare – alternativ till torsk, men färsk sej är en delikatess.

På grund av den (ibland) tråkiga färgen – men goda smaken – så passar sej till fiskpinnar, gratänger och fiskburgare.

Eller ångkoka den varsamt som den är – den blir snabbt överkokt – och se till att höja upplevelsen av tallriken med färggrann sås och vackra tillbehör.

Klassikern

Panerad fiskburgare med tartardressing.

Kort om status:

Grönlistad, men köp helst MSC-klassad fisk. Välj bort fiskar mindre än 4 dm och filéer mindre än 3 dm.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Saltvatten

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp