Saltvattensfisk - Snapper
Saltvattensfisk

SNAPPER

Snapper är ett samlingsnamn för ett antal abborrartade fiskar av olika storlek och utseende. De är spolformade rovfiskar med vassa tänder.

Tänk på

Röd snapper kan bli en meter lång och är en av de större fiskarna i familjen.

Hur lagar man snapper?

Köttet är lätt rosa i färgen och har en tendens att falla isär. Du får ett bättre resultat om du tillagar fisken med skinnet på.

Krångla inte till det. Enklast och vackrast är att tillaga den här vackra fisken hel i ugn och ställa fram den på bordet. Aioli är ett passande tillbehör.

Klassikern

Gör flera djupa snitt på båda sidor på den hela fisken.  Innan du skickar in den i ugnen på ca 175 grader och gräddar till en innertemperatur på ca 50 grader, finhacka, blanda ihop till en pasta och gnugga in någon av följande smakvärldar:

Asien: Koriander, ingefära, vårlök, vitlök, sesamolja.
Medelhavet: Persilja, kapris, vitlök, röd peppar, olivolja.
Västindien: Ingefära, vitlök, serranochili, timjan, kryddpeppar, neutral olja.

Kort om status:

Grönmärkt.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Saltvatten

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp