Skaldjur - Hjärtmusslor
Skaldjur

HJÄRTMUSSLOR

En nätt och aptitlig mussla som kokas levande ungefär som blåmusslor. Går under namnet cockles på engelska.

Tänk på

Hjärtmusslor kan ersätta vongole, men är något mindre. Om du kan, ät alltid musslor samma dag som du köper in dem.

Hur lagar man hjärtmusslor?

Den här typen av musslor håller till i sand och kan ha lite av den med sig. Töm musslorna på sand och grus före tillagning genom att lägga dem i en kastrull med kallt, saltat vatten (1,5 msk/liter) i ca en timme.

Spadet som uppstår i grytan när musslorna kokas och öppnas är utsökt. Om den inte går åt, frys in och spara. Det gäller alltid när du ångar och kokar musslor.

Klassikern

Hjärtmusslor "a la marinera”, som i Spanien med smak av olivolja, vitlök, piri-piri, sött paprikapulver och tomat. Servera med färskt vitt bröd till att suga upp den goda såsen.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Skaldjur

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp